ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОЦЕДУРАТА

 • Жени със стрес инконтиненция на урина ( изпускане на урина при кихане,кашляне….)
 • Жени след раждане
 • Жени в пери и менопаузален период
 • Жени, които искат да подобрят сексуалния си живот, имат намалено либидо, трудно достигат до оргазъм , изпитват болки при полов акт
1Какво е инконтиненция на урина:

Инконтиненцията е неволно изпускане на урина. Най- често срещаната инконтиненция е стрес- инконтиненцията, която се предизвиква от стрес върху мускулатурата на тазовото дъно и пикочния мехур. Такива стресови фактори представляват кихането, кашлянето, смеха или физическите активности.

Причините за появата на стрес инконтиненцията са: раждане , хормонални промени по време на менопаузата, липсата на физическа активност, затлъстяването, остаряването на тъканите и пролапса на женските полови органи( цистоцеле, ректоцеле и пролапс на матката)

Над 200милиона жени по света страдат от стрес-инконтиненция, но едва поливната от тях търсят специализирана помощ.

Над 80% от жените до една година след нормално раждане не могат да възстановят мускулатурата на тазовото си дъно.

Над 65% от жените в света съобщават за намалено сексуално удоволствие, което се манифестира като намалено либидо, липса на оргазми или болка при полов акт.

2Защо жените избират да кажат Не на инконтиненцията:
Възстановява тонуса и силата на тазовоата мускултура и на пикочния мехур
 • Стимулира кръвообращението
 • Стимулира производството на колаген и еластин
 • Намалява неволното изпускане на урина
 • Подобрява овлажняването
 • Подобрява чувствителността
 • Подобрява оргазмите
 • Възвръща самочувствието
 • Напълно безболезнена и безвредна е!
3Как работи?
Терапията е комбинация от процедури, които водят до стягане на тазовата мускултура и влагалището.

EMSELLA ™столът се базира на фокусирана електромагнитна технология (HIFEM) за стимулиране и възстановяване на нервномускулния контрол на дълбоките мускули на тазовото дъно.

Метода ереволюционен и се основава  на стимулиране и рехабилитация на тазовото дъно на жените с мощтни магнитни импулси, които предизвикват стягане на мускулатурата и сфинктера на пикочния мехур, които са отслабнали и са сред главните виновницизапоявата наинконтиненцията.

BTL Ultra Femme 360 използва комбинация от радиочестота и ултразвук, която загрява тъканите до не повече от 40°C. Целта е да се повиши оросяването и да се засилят метаболитните процеси в таргетираната зона- влагалище. Това от своя страна води до повишаване на количеството на колагена и еластина, което пък е в основата на стяганенто на отпуснатото влагалище. Това значително повишава качеството на живот и интимното здраве на всяка жена.

4За кого е подходяща процедурата?

Жени със стрес инконтиненция на урина ( изпускане на урина при кихане,кашляне….)

Жени след раждане

Жени в пери и менопаузален период

Жени, които искат да подобрят сексуалния си живот, имат намалено либидо, трудно достигат до оргазъм , изпитват болки при полов акт

5От колко процедури ще се нуждаете?
Необходимият брой процедури със столът Emsella са 6- два пъти седмично по една процедура за 3 седмици - и три процедури с Ultra Femme 360 за максимален ефект , като те се извършват през интервал от една седмица. Общо курсът на терапия е индивидуален между 4 и 6 седмици -по преценка на вашият лекар.
6Какво представлява терапията за инконтиненция?

Първите 3 седмици се провежда терапия с високотехнологичният стол Emsella.

BTL EMSELLA се базира на технологията HIFEM® и използва високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле, за да стимулира мускулите на малкия таз и да възвърне невромускулния контрол върху тях. Електромагнитната енергия прониква в дълбочина и стимулира мускулите на цялото тазово дъно. Само една терапия с BTL EMSELLA води до хиляди супрамаксимални контракции на мускулите на малкия таз, които са основна предпоставка за възвръщане на мускулния контрол при пациенти, страдащи от инконтиненция на урина.

Пациентът сяда облечен с ежедневното си облекло върху стола за 30 мин. По време на терапията ще усетите гъделичкане и/или контракции на мускулите в тазовото дъно. Процедурата не боли и можете да възобновите своите ежедневни активности веднага след приключването.

При 8 мин терапия с BTL Ultra Femme 360. Във вагината се въвежда еднократен накрайник, който се движи в продължение на 8 мин в нея итретира на 360° околната тъкан. Целта е да се достигне температура до 40°, което води до повишаване на кръвообращението, ремоделиране на колагеновите нишки и еластина, а тези ефекти от своя страна предизвикват стягане на вагината и подобряване вагиналните и уретралните функции.

7Боли ли?
Напълно безболезнена е. По време на първите процедури може да усетите гъделичкане в областта на тазовото дъно, а по време на вторите- леко, приятно затопляне.
8Безопасна ли е терапията на инконтиненцията?
Терапията е напълно безопасна. Апаратите притежават системи за контрол на потока на енергия, като доставят необходимото количество, без да създават усещане за дискомфорт.

При столът Emsella , вие имате възможността сами да определяте комфортният ви интензитет на импулсите. Процедурите НЕ причиняват лезии на вагината, НЕ могат да доведат до инфекции и генитални течения и пациентът може да се завърне към обичайния си начин на живот непосредствено след тях Няма ограничения в режима.

9Какви резултати да очаквам?
При проведено научно изследване 95% от пациентите декларират значително подобрение в своето качество на живот.*

Пациентите съобщават за подобрение още след първата процедура. Максималният ефект се усеща около 3 месеца след процедурите. Поддържащи терапии се препоръчват след една година

10Какво трябва да направя преди терапията за инконтиненция?
Терапията се провежда след пълен гинекологичен преглед. Трябва да бъдете гинекологично здрава.
11Какво трябва/не трябва да правя след терапията за инконтиненция ?
Няма ограничения след процедурите. Можете да правите всичко

Преди

След


РЕМОДЕЛИРАНЕ НА КОЛАГЕНА

ПРОИЗВОДСТВО НА ЕЛАСТИН

Имате въпроси?

Запазете час за консултация в нашият кабинет

Запазете час