ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОЦЕДУРАТА

  • Жени в периода около менопаузата и в менопауза.
  • Жени, които изпитват сухота, страдат от чести вагинални и уро-инфекции.
  • Жени, при които половите контакти са болезнени
1Какво е влагалищна сухота?

Влагалищната сухота се развива в пери – и менопаузалния период в резултат на хормоналните промени, които настъпват в организма на жената и водят до изтъняване на влагалищната мукоза.

Тя става суха, тънка и къслива, податлива на механични и инфекциозни агенти. Повечето жени изпитват сухота, дразнене, сърбеж, дискомфорт, половите контакти стават болезнени и дори невъзможни.

Често влагалищната сухота създава толкова голям дискомфорт, че нарушава качеството на живот на жената.

2Защо жените избират PRP/хиалуронова киселина терапията?

Терапията е безболезнена и безвредна.

Ефектът се усеща още след първата терапия.

3За кого е подходяща терапията?
  • За жени, които изпитват сухота, страдат от чести вагинални и уроинфекции.
  • За жени, при които половите контакти са болезнени
  • За жени в периода около менопаузата и в менопауза.
4Как работи?
При PRP – мезотерапията в повърхностните слоеве на влагалищния епител се инжектира плазма – продукт, който се получава от собствената ни кръв. За осъществяване на процедурата се взима малко количество венозна кръв от пациента и се центрофугира, за да се отделят кръвните клетки. Полученият продукт е плазма, която е богата на тромбоцити, известна като PRP – platelets reach plasma – богата на тромбоцити плазма. Инжектирането на PRP плазма във влагалището води до освобождаване от тромбоцитите на вещества с активен биологичен ефект, наречени „растежни фактори“ (EGF, PDGF, TBG, IGF, KGF, VEGF).

Тези вещества активират клетките на влагалищният епител. В резултат се засилва образуването на нови колагенни и еластични влакна и хиалуронова киселина.

Благодарение на процедурата се активира и процес на образуване на нови кръвоносни съдове, което подобрява микроциркулация.

Инжектирането на силно концентрирана плазма, богата на тромбоцити (оттук и на растежни фактори) активира регенерацията, заставяйки клетките да се обновяват там, където трябва. Методът е безопасен (в организма не постъпва и милилитър чужда субстанция), резултатен и дълготраен

Комбинирана терапия PRP + хиалуронова киселина

При жени с по-тежки форми на атрофия и изразена сухота във влагалището се препоръчва комбинираната терапия PRP + хиалуронова киселина.

Cellular Matrix e комбиниран продукт, съчетаващ автоложна и богата на тромбоцити плазма и хиалуронова киселина. Комбинираната терапия съчетава ползите на PRP-мезотерапията и на хиалуроновата киселина, която е естествен хидратиращ и структурен компонент на тъканите и има способността да задържа вода до 1000 пъти повече от обема си, което я прави идеална субстанция за хидратиране и видимо уголемяване на обема.

Комбинираната терапия с хиалуронова киселина и PRP се осъществява след взимане на кръв от пациента - взимат се 8-10 мл кръв. Така получената кръв се поставя в центрофуга и се обработва за 5 минути, при което компонентите на кръвта се разделят и се получава плазма, обогатена с тромбоцити. От цялостната кръв се отделят червените и бели кръвни телца, които не са необходими в процеса на биоревитализация на тъканта. След центрофугирането, получената PRP се смесва с предварително поставена в епруветката хиалуронова киселина. Така получената комбинация от хиалуронова киселина и PRP е готова за инжектиране.

5От колко процедури ще се нуждаете?
Препоръчват се три процедури през един месец
6Какво представлява терапията?
Взема се венозна кръв от пациента - 8-10мл.

Така получената кръв се поставя в центрофуга и се обработва за 5 минути, при което компонентите на кръвта се разделят и се получава плазма, обогатена с тромбоцити. След центрофугирането, получената PRP се смесва с предварително поставена в епруветката хиалуронова киселина. Така получената комбинация от хиалуронова киселина и PRP е готова за инжектиране.

Продължителност на процедурата - около 30 мин.

7Боли ли?
Използва се локална анестезия. Методът е безболезнен.
8Безопасна ли е терапията?
Да
9Какви резултати да очаквам?

След няколко терапии с PRP/ хиалуронова киселина вагината възстановява тургора си, подобрява се трофиката на тъканта и чувствителността по време на полов контакт.

Ефектът е индивидуален, но обикновено трае до 18 месеца.

10Какво трябва да направя преди процедурата?
Задължително е да се направи изследване на кръвта - пълна кръвна картина + CRPдо една седмица преди процедурата
11Какво трябва/не трябва да правя след процедурата
До една седмица след процедурата не се препоръчват полови контакти, сауна, плувни басейни, спорт и употреба на тампони.

Имате въпроси?

Запазете час за консултация в нашият кабинет

Запазете час