ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОЦЕДУРАТА

  • Жени, които искат да подобрят качеството на сексуалния си живот и чувствителността си в интимната област.
1Какво е PRP – мезотерапия?
PRP – мезотерапията е един от малкото одобрени методи за лечение на женската полова дисфункция

Богатата на тромбоцити плазма (PRP) е концентриран кръвен продукт, който се характеризира с висока концентрация на тромбоцити (1.6-2.5 пъти повече от техните нормални стойности)

PRP е автоложна суспензия, получена чрез центрофугиране на кръв, в която има висока концентрация на тромбоцити. Тромбоцитите са ключов фактор за регенеративните процеси на твърдите и меки тъкани. Те осигуряват жизнено важни растежни фактори (FGF, PDGF, TGF-ß, EGF, VEGF, IGF), включени в миграцията, диференциацията и пролиферацията на стволовите клетки, както и за стимулиране на клетки като фибробласти и ендотелни клетки, които индуцират образуването на нов екстрацелуларен матрикс и неоваскуларизация. В плазмата капацитетът на тромбоцитите да освобождават растежни фактори може да се запази до 7 дни. Тя съдържа и множество фактори, които са много важни за оцеляването на клетките, като хранителни съставки, витамини, хормони, електролити и протеини. Тези характеристики са водещи за използването на автоложна PRP за възстановяване и обновяване на различни тъкани.

Инжектирането на силно концентрирана плазма, богата на тромбоцити (оттук и на растежни фактори) активира регенерацията, заставяйки клетките да се обновяват там, където трябва. Методът е безопасен (в организма не постъпва и милилитър чужда субстанция), резултатен и дълготраен.

2Защо жените избират PRP – мезотерапия?
Терапията е безболезнена и безвредна.

Ефектът се усеща още след първата терапия.

3Как работи?
При PRP – мезотерапията в повърхностните слоеве на влагалищния епител се инжектира плазма – продукт, който се получава от собствената ни кръв. За осъществяване на процедурата се взима малко количество венозна кръв от пациента и се центрофугира, за да се отделят кръвните клетки. Полученият продукт е плазма, която е богата на тромбоцити, известна като PRP – platelets reach plasma – богата на тромбоцити плазма. Инжектирането на PRP плазма във влагалището води до освобождаване от тромбоцитите на вещества с активен биологичен ефект, наречени „растежни фактори“ (EGF, PDGF, TBG, IGF, KGF, VEGF).

Тези вещества активират клетките на влагалищният епител. В резултат се засилва образуването на нови колагенни и еластични влакна и хиалуронова киселина.

Благодарение на процедурата се активира и процес на образуване на нови кръвоносни съдове, което подобрява микроциркулация.

4За кого е подходяща PRP – мезотерапия?
Жени, които искат да подобрят качеството на сексуалния си живот и чувствителността си в интимната област.
5От колко процедури ще се нуждаете?
Препоръчват се три процедури през един месец.
6Какво представлява терапията?
Взема се венозна кръв от пациента - 8-10мл.

Така получената кръв се поставя в центрофуга и се обработва за 5 минути, при което компонентите на кръвта се разделят и се получава плазма, обогатена с тромбоцити. След центрофугирането, получената PRP е готова за инжектиране.

Продължителност на процедурата - около 30 мин.

7Боли ли?
Методът е безболезнен и резултатите се усещат още след първата процедура.
8Безопасна ли е терапията?
Да
9Какви резултати да очаквам?
PRP – мезотерапията възстановява влагалищната мукоза и еластичност, подобрява функцията на клитора и еластичността, което води до повишено либидо, по-силни и чести оргазми и намалява болката и дискомфортът по време на полов акт.

Ефектът е индивидуален, но обикновено трае 12 - 18 месеца.

10Какво трябва да направя преди процедурата?
Задължително е да се направи изследване на кръвта - пълна кръвна картина + CRP до една седмица преди процедурата
11Какво трябва/ не трябва да правя след процедурата?
До една седмица след процедурата не се препоръчва сауна, плувни басейни и спорт.

Имате въпроси?

Запазете час за консултация в нашият кабинет

Запазете час