Специалисти

Д-р Борислава Попова

Завършва медицина през 2000 г. в МУ-София. През 2003 г. успешно полага изпитите на United States Medical License Examination и получава право да практикува медицина в САЩ, където работи като доброволец в „Резърекшън Хоспитал” Чикаго, Илинойс.

Същата година работи и като национален консултант към ООН по програмата „Подобряване на сексуалното и репродуктивно здраве на младите хора в Южна и Източна Европа.”

Специализира в СБАЛАГ „Майчин дом” и 2007 г. придобива специалност „Акушерство и гинекология”. 2008 г. завършва аспирантура по микроинвазивна хирургия към WALS (World Association of Laparoscopic Surgeons) в „Лапароскопик хоспитал” Делхи, Индия.

Преминава квалификационни курсове по ехографска и доплерова диагностика в акушерството и гинекологията, колпоскопия и деструктивно лечение при предракови състояния на шийката на матката, лапароскопия и хистероскопия(диагностична и оперативна) в областта на гинекологията,оперативна гинекология и високо рисково раждане. Завършва специализиран курс по резектоскопска биполярна хистероскопска хирургия към ESGE, Флоренция, Италия, специализиран курс по колпоскопия под ръководството на проф. Алберт Сингер, специализиран курс по ендоскопска гинекология - миомектомии, хистеректомии (MIC II) в Киел, Германия, специализиран курс по ендоскопска хирургия към Университета Минхо, Брага, Португалия.

През 2017г придобива диплома- Бакалавър по ендоскопска хирургия от Европейската академия по гинекологична хирургия Лювен, Белгия. От 2007 г. до 2014 г. работи в МБАЛ „Токуда Болница София" като акушер-гинеколог в отделението по Обща и онкологична гинекология и тазова хирургия. 2014 г. печели конкурс за асистент в Катедрата по Акушерство и гинекология в СБАЛАГ „Майчин дом”, където работи като акушер-гинеколог и обучава български и чуждестранни студенти по медицина и стоматология. От 2015 г.- 2017г - работи в „ Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - София" в отделението по Обща и онкологична гинекология и тазова хирургия.

От 2018 г. Д-р Борислава Попова работи като акушер-гинеколог в Отделението по Гинекология на МБАЛ „ВИТА“.

През 2018г завършва аспирантура по Козметична Гинекология - към Американската Естетична Асоциация, Дубай, ОАЕ.

През 2019г преминава обучителен курс " Сексуална дисфункция при мъжете и жените" към Biobridge Foundation - Женева, Швейцария; " Химичен пилинг за интимно подмладяване и избелване" към Skintech Academy - Жирона, Испания.

Декември 2019г. завършва Мастър клас - Естетична гинекология към "Института по интимно здраве" - Intimate Wellness Institute - Ричмънд, Вирджиния САЩ и Кабинет "д-р Борислава Попова" придобива статут на Center of exellence на Intimate Wellness Institute USA.

Д-р Борислава Попова е член Българското дружество по акушерство и гинекология (БДАГ), Български лекарски съюз (БЛС), Българската асоциация по мини инвазивна гинекология (БАМИГ) , Българската Асоциация по Онкогинекология (БАОГ) Световната асоциация на лапароскопските хирурзи (WALS) и на Европейското дружество по гинекологична ендоскопия (ESGE), старши член на Европейското Дружество по Естетична Гинекология (ESAG).

Професионалните и интереси са насочени в областта на минимално инвазивната хирургия в гинекологята, в профилактиката и лечението на прекарцинозите на маточната шийка и естетичната гинекология.

Д-р Вероника Кръстанова

Завършва медицина в МУ-София–1999г., придобива специалност през 2006г. В СБАЛАГ „Майчин дом”. Работи в 26 ДКЦ и по-късно към кабинета на „Асоциация по семейно планиране и репродуктивно здраве”. В МБАЛ „Токуда” от 2007г до настояще.

Преминава квалификационни курсове по ултразвукова диагностика, колпоскопия и деструктивно лечение при предракови състояния на шийката на матката. Преминава курс по лапароскопска диагностика и е член на ESGE.

С дългогодишна практика в проследяването на високорискова бременност, нормално и оперативно акушерство. Д–р Кръстанова е член на БЛС, дружеството по Акушерство и Генекология.

През 2018г завършва аспирантура по Козметична Гинекология - към Американската Естетична Асоциация, Дубай, ОАЕ