ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОЦЕДУРАТА

Вие сте в менопауза/пременопауза и изпитвате:
 • Влагалищна сухота
 • Чести влагалищни инфекции
 • Болезненост при полов акт
1Какво е „Усещане за жена“ и менопауза?
Програмата „ Усещане за жена“ и менопауза е комбинирана и индивидуална спрямо вашите оплаквания, нужди и желания.

След консултация се преценява, какво ще бъде включено в нея: Ultra Femme 360™ радиочестотен лифтинг на вагина и вулва, PRP – мезотерапия, PRP + хиалуронова киселина, уголемяване на G-точката

2Защо жените избират „Усещане за жена“и менопауза?
Менопаузата се дефинира като отсъствие на менструация за поне 12 последователни месеца при липса на друга медицинска причина за това. Тя е естествен преходен период при всяка жена.

Около 4 години преди настъпването на последната менструация в тялото на жената започват промени, свързани с намалената естрогенна продукция от яйчниците. В т.нар. пременопаузален период около ¾ от жените имат оплаквания. Промените в хормоналният профил оказват най-силно влияние върху хормонозависимите органи, каквито са влагалището и външните полови органи. Налице e и промяна в сексуалната функция, като най-честият проблем е болката по време на полов акт. Основната причина за възникване на тази болка е влагалищната атрофия, която се среща при 20-40% от жените в менопауза.

Изтъняването на епитела и загубата на влагалишната еластичност водят до стесняване и скъсяване на влагалището. Поради ниските нива на естроген се ограничава и образуването на гликоген от повърхностните клетки на влагалищната лигавица, което води до образуване на по-малко количество млечна киселина от бактериите на Дьодерлайн. В резултат на това се променя pH на влагалището и то става по-лесно ранимо от инфекциозни причинители. Тънката и суха влагалищна лигавица е лесно ранима и при по-агресивна интимна грижа или сексуален контакт би могла да се възпали и да предизвика болка, сърбеж и парене в областта.

3Как работи?

Ultra Femme 360 използва комбинация от радиочестота и ултразвук, която загрява тъканите до не повече от 40°C. Целта е да се повиши оросяването и да се засилят метаболитните процеси в таргетираната зона. Това значително повишава качеството на живот и интимното здраве на всяка жена.

При PRP – мезотерапията в повърхностните слоеве на влагалищния епител  се инжектира плазма – продукт, който се получава от собствената ни кръв. За осъществяване на процедурата се взима малко количество венозна кръв от пациента и се центрофугира,  за да се отделят  кръвните клетки. Полученият продукт е плазма,  която е  богата на тромбоцити, известна като PRP – platelets reach plasma – богата на тромбоцити плазма. Инжектирането на PRP плазма във влагалището води до освобождаване  от тромбоцитите на вещества с активен биологичен ефект, наречени „растежни фактори“ (EGF, PDGF, TBG, IGF, KGF, VEGF).

Тези вещества активират клетките на влагалищният епител. В резултат се засилва образуването на нови  колагенни и еластични влакна и хиалуронова киселина.

Благодарение на процедурата се активира и процес на образуване на нови кръвоносни съдове, което подобрява микроциркулация.

Инжектирането на силно концентрирана плазма, богата на тромбоцити (оттук и на растежни фактори) активира регенерацията, заставяйки клетките да се обновяват там, където трябва. Методът е безопасен (в организма не постъпва и милилитър чужда субстанция), резултатен и дълготраен

Комбинирана терапия PRP + хиалуронова киселина

При жени с по-тежки форми на атрофия и изразена сухота във влагалището се препоръчва комбинираната терапия PRP + хиалуронова киселина.

Cellular Matrix e комбиниран продукт, съчетаващ автоложна и богата на тромбоцити плазма и хиалуронова киселина. Комбинираната терапия съчетава  ползите на PRP- мезотерапията и на хиалуроновата киселина, която е естествен хидратиращ и структурен компонент на тъканите и има  способността  да задържа вода до 1000 пъти повече от обема си, което я  прави идеална субстанция за хидратиране и видимо уголемяване на обема.

Комбинираната терапия с хиалуронова киселина и PRP се осъществява след взимане на кръв от пациента-взимат се 8-10 мл кръв. Така получената кръв се поставя в центрофуга и се обработва за 5 минути, при което компонентите на кръвта се разделят и се получава плазма, обогатена с тромбоцити. От цялостната кръв се отделят червените и бели кръвни телца, които не са необходими в процеса на биоревитализация на тъканта. След центрофугирането, получената PRP се смесва с предварително поставена в епруветката хиалуронова киселина. Така получената комбинация от хиалуронова киселина и PRP е готова за инжектиране.

4За кого е подходяща програмата „Усещане за жена“ и менопауза ?
Жени в менопауза и пременопауза, които изпитват:
 • влагалищна сухота
 • чести влагалищни инфекции
 • изпускане на урина
 • не харесват външният вид на гениталиите си
 • изпитват болезненост при полови контакти
 • намалено либидо
 • трудно се възбуждат и достигат до оргазъм
5От колко процедури ще се нуждаете?

Необходимият брой процедури – лифтинг на вагина и вулва за максимален ефект е 3, като те се извършват през интервал от една седмица.

Третата процедура по лифтинг на вагината се комбинира със съответната мезотерапия.

6Какво представлява програмата „Усещане за жена “ и менопауза?
Лифтинг на вагина и вулва:

Във вагината се въвежда еднократен накрайник, който се движи в продължение на 8 мин в нея, 20-25 мин около вулвата и третира на 360° околната тъкан. Целта е да се достигне температура до 40°, което води до повишаване на кръвообращението, ремоделиране на колагеновите нишки и еластина, а тези ефекти от своя страна предизвикват стягане на вагината и/или вулвата и подобряване вагиналните и уретралните функции.


Мезотерапията:

Взема се венозна кръв от пациента - 8-10мл.

Така получената кръв се поставя в центрофуга и се обработва за 5 минути, при което компонентите на кръвта се разделят и се получава плазма, обогатена с тромбоцити. След центрофугирането, получената PRP се смесва с предварително поставена в епруветката хиалуронова киселина. Така получената комбинация от хиалуронова киселина и PRP е готова за инжектиране.

7Боли ли?

Лифтингът на вагината и вулвата е напълно безболезнена процедура. Може да усетите леко затопляне.

При някои пациенти може да се забележи леко зачервяване и подуване в третираните области (вулва), което отзвучава за няколко часа.

Мезотерапията се извършва след поставяне на локална анестезия.

8Безопасна ли е терапията?
Да
9Какви резултати да очаквам?
Процедурите, които са включени в програмата „Усещане за жена “ и менопауза.
 • Стимулират кръвообращението
 • Подобряват вагиналната сухота
 • Стимулират производството на колаген и еластин
 • Намаляват стрес уринарната инконтиненция
 • Подобряват овлажняването
 • Стягат вагината, вулвата и уретрата
 • Подобряват чувствителността
 • Подобряват оргазмите
 • Подобряват външният вид на гениталиите
 • Възвръщат самочувствието
10Какво трябва да направя преди процедурите?

Стягане на вагина – лифтинг на вагина се прави след пълен гинекологичен преглед.

Трябва да бъдете гинекологично здрава.

За процедурата стягане на вулва – лифтинг на вулва трябва да бъдете избръсната или епилирана- минимум 3 дни преди процедурата.

Кожата трябва да бъде здрава – да няма рани и охлузвания по нея

Задължително е да се направи изследване на кръвта- пълна кръвна картина + CRPдо една седмица преди мезотерапията ( преди 3 та процедура)

11Какво трябва/не трябва да правя след процедурите?
До една седмица след последната процедура, която включва мезотерапия не се препоръчват сауна, плувни басейни, спорт и употреба на тампони.

Имате въпроси?

Запазете час за консултация в нашият кабинет

Запазете час